Stijn Meurkens

is programmeur, wiskundige, hardloper en zeiler. Over technologie, internet, mobile, productiviteit, Apple, media, kunst, politiek en alles wat me verder bezig houdt. Lees ook mijn tweets, of fork mijn code.

Waarom Tweetbot voor de Mac niks voor mij is

De alpha van Tweetbot voor de Mac werd gisteren met luid gejuich ontvangen. Na het eerdere succes van de app op het iOS-platform zou dit ook op OSX een grote uitdager moeten worden van Twitters eigen cliënt, die al een tijdje aan een grote update toe is. Maar voorlopig is het niks voor mij.

Tweetbot stond op iOS al bekend om zijn compleet eigen interface; dat leidde er al eerder toe dat het werd benoemd tot de beste Android Twitter-cliënt voor iOS. Een twijfelachtig compliment. Maar op iOS kan je als app wegkomen met zo’n UI. Apps draaien toch altijd fullscreen, dus het eigen kleurenpalet vloekt niet met de rest van het OS. Maar op de Mac valt het veel meer uit de toon.

Ik gebruik Twitter passief. Twitter draait op de achtergrond, af en toe kijk ik of er nog boeiends langskomt. Maar Tweetbot mengt zich niet in de achtergrond; door het aangepaste kleurenpalet blijft het venstertje schreeuwen. Dat wil ik niet, ik het betere dingen te doen dan neurotisch Twitter updaten.

En dan helpt zo’n zwart-geel under construction-balkje ook niet echt mee. Twitter is van zichzelf al schreeuwerig genoeg.

(Voor de volledigheid: Tweetbot is momenteel uitgebracht als publieke alpha. Dus alles wat ik erover vind is hartstikke voorbarig. Ik vind het een ontzettend dappere zet om al zo vroeg public te gaan. Hier wordt Tweetbot alleen maar beter van.)